Over deze website

Geschiedenis

In 1996 ben ik, Paula, begonnen met deze website, omdat ik destijds graag kinderen wilde en het mij ontbrak aan kennis over mijn eigen menstruatiecyclus. Ik slikte de pil en er werd gesteld dat als je deze een keer vergat je zó zwanger kon raken. Toen ik stopte met de pil raakte ik niet in 1 keer zwanger! Hoe kan dat? Mijn zoektocht hoe dat zat, was begonnen. Op het internet kon ik dat niet vinden en daarom heb ik boeken gekocht en de informatie die ik daarop vond op mijn eigen site gezet: de Nederlandse site over (on)vruchtbaarheid was "geboren". 

Uitbreiding

De site werd snel uitgebreid met een forum waarbij vrouwen elkaar konden helpen met het interpreteren van elkaars temperatuurkaarten en menstruatiecyclus. Zodra een bezoeker ook zwanger raakte, deelde zij haar ervaringen op het forum. In 1996 raakte ik ook zwanger en het idee ontstond dat ik over zwangerschappen de website kon uitbreiden.
Het forum raakte uiteindelijk overbelast en 1 van de deelnemers heeft een besloten Facebook groep op gezet. Veel dames die er toen opzaten zitten in deze "reünie"-groep. Deze groep kent elkaar redelijk goed en toen er "allemaal" babies waren, zijn er ook forum-ontmoetingen geweest in diverse "ballenbakken" in Nederland. Het oudste forum-kind wordt inmiddels 23 jaar.

Paula en Mabel in juli 1997

Paula en Mabel dec 2019

Update

Rond 2000 kreeg de website een eigen domein naam: www.vruchtbaarheid,org! Door de jaren heen is de website een aantal keren van uiterlijk gewisseld, zodat die ook de tand des tijds kon doorstaan. Nu 2020 is de site weer vernieuwd en op een ander platform gezet. 

Het "oude" forum is nu vervangen door een besloten Facebook-groep. Ik hoop dat hier weer aanmeldingen komen, zodat we elkaar weer kunnen helpen met het duiden van de temperaturen, de vruchtbaarheid en menstruatiecyclus.

Appelbloesem? Nieuwe look in 2020

Bij deze vernieuwing is gekozen voor een frisse look: boven aan staat een bloeiende appelbloesem vanwege de betekenis van deze prachtige bloem:

Mythen/Oudheid

Dionysus, de god van de roes, de schepper van de appel, schonk deze aan Aphrodite, de godin van de liefde. De godin Eris gaf met een gouden appel  (de spreekwoordelijke twistappel), die zij tussen de goden wierp, aanleiding tot de keus van de Trojaanse prins Paris en veroorzaakte de ontvoering van Helena en de Trojaanse oorlog. Heracles moest de appels van de Hesperiden onder grote gevaren ui t het verre westen halen. Gaia (Gaea), de godin van de aarde, schonk Hera een appel als symbool van de vruchtbaarheid, bij haar huwelijk met Zeus. In Athene deelde en aten jonggehuwden bij het betreden van het bruidsvertrek een appel. Het toesturen of toewerpen van appels maakte deel uit van de hofmakerij.

Chinese symboliek

De Chinese symboliek gaat uit van de gelijkluidendheid van de woorden appel en vrede (p’ing), maar ook het woord voor ziekte (ping) komt er mee overeen, en zieken moet men dus geen appels geven. Appelbloesem symboliseert daarentegen de vrouwelijke schoonheid.

Erotische symboliek

De appel wordt met de vrouwenborst vergeleken en het klokhuis van de doormidden gesneden vrucht met de vulva.